ဖရဲသီး ေအာက္ခံအျဖဴအသားကို ဓား(သို) ဇြန္းျဖင့္ ပါးပါးလွီးၿပီး မ်က္ႏွာေပၚ
မွာရွိတ့ဲ မ့ဲေျခာက္၊ တင္းတိပ္ ရွိတ့ဲ ေနရာေပၚမွာ တင္ေပးပါ။ ဒီနည္းကို မ
လုပ္ခင္ မ်က္ႏွာကို သန္႔စင္ေအာင္ အရင္သန္႔ရွင္းေရး လုပ္လိုက္ ရပါမယ္။
မ်က္ႏွာ သန္႔စင္ၿပီးတာန႔ဲ ဖရဲသီး ေအာက္ခံ အျဖဴသာကို ပါးပါးလွီးၿပီး
မ်က္ႏွာေပၚတင္ေပးၿပီး နာရီ ေတာ္ေတာ္ၾကာ ေအာင္ တင္ထားေပးရပါမယ္။
အိပ္ယာ၀င္မယ့္ အခ်ိန္မွာလည္း လုပ္လို႔ ရပါတယ္။ မ့ဲေျခာက္၊ တင္းတိပ္
ရွိေနသူေတြ အတြက္ အဆင္ေျပ မယ့္ နည္းလမ္း ေကာင္းေလးပါ။ ဖရဲသီးမွာပါတ့ဲ
ေရဓာတ္က မ့ဲေျခာက္၊ တင္းတိပ္တို႔ကို ေပ်ာက္ ကင္း ေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္တ့ဲ
ဓာတုေဆး၀ါးေတြမပါတဲ့ နည္းလမ္းေကာင္းေလး တစ္ခုပါ။
ဒီ နည္းကို
မလုပ္ခ်င္သူေတြအတြက္ကေတာ့ ဖရဲသီးစားတ့ဲ အခါ တိုင္း ေအာက္ ခံ အျဖဴသားထိ
စားႏိုင္ပါ တယ္။ ဖရဲသီး ကို စားျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရး အတြက္ပါ
ေကာင္းမြန္ျပီး ေက်ာက္ကပ္၊ ဆီး၊ အသဲ၊ အဆုတ္ စတ့ဲ ေရာဂါရွိသူေတြ အတြက္ လည္း
ေကာင္းမြန္တ့ဲ နည္းလမ္းေကာင္းေလး ပါဘဲ။ အားလံုး ဖရဲသီးစားတိုင္း ေအာက္ခံ
အျဖဴသားပါေအာင္ စားလိုက္ ၾကရေအာင္ေနာ္။
မ်က္ႏွာေပၚက အမဲစက္
ေပ်ာက္နည္းမ်က္ႏွာေပၚမွာ အမည္း စက္ ရွိ လို စိတ္ ညစ္ေနတ့ဲ
ပ်ဳိရြယ္သူေတြအတြက္ နည္းလမ္း ေကာင္းေလး တစ္ခု ကို ထပ္ေပးပါမယ္။တခ်ဳိ႕
၀က္ျခံရွိတ့ဲ ပ်ဳိရြယ္သူေတြမွာ ျဖစ္တတ္တာက ၀က္ၿခံကို မမွည့္ခင္
ညစ္ထုတ္တ့ဲသူေတြရွိပါတယ္။ အဲဒီလို လုပ္တာ ေၾကာင့္ မ်က္ႏွာေပၚတြင္
အမာရြတ္(သို) အမည္းစက္မ်ား က်န္ရွိတတ္ၾကပါတယ္။ ထိုသို႔
အမည္းစက္မ်ားရွိေနတာကို ဒီ က ေန႔ ေခတ္မွာေတာ့ ေခတ္ မီေဆး၀ါးေတြ
ေပါလာေသာ္လည္းဘဲ သဘာ၀ ေဆးနည္ေကာင္းေလး တစ္ခုရွိပါတယ္။
သိတာေလးေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါမယ္။ စာဖတ္ပရိတ္သတ္ေတြ အတြက္အဆင္ေျပမယ့္
နည္းလမ္း ေကာင္းေလးမုိ႔ပါ။ လုပ္ ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။ လုပ္နည္းေလးကေတာ့
လြယ္ကူတ့ဲနည္းလမ္းပါ။ အိမ္ရွင္ မမ်ား ဟင္းခ်ဳိခ်က္တ့ဲအခါမွာ ထည့္ခတ္တ့ဲ
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ေလး အနည္းငယ္န႔ဲ ဒိန္ခ်ည္ ကို ေရာသမၿပီး အမည္း စက္ရွိတ့ဲ
မ်က္ႏွာျပင္ကို လိမ္းေပး ပါ။
နာရီ၀က္(သို႔) ၄၅ မိနစ္ခန္႔ ၾကာ
ေအာင္ ထားေပးၿပီး မ်က္ႏွာကို သန္႔စင္ေအာင္ သစ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒီလုိ
နည္းအတိုင္း ေန႔စဥ္လုပ္ေပးပါက တစ္ပတ္အတြင္းသိသာသိသာ ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္တ့ဲသဘာ၀
ေဆးနည္း ေကာင္းေလးပါ။ပိုက္ဆံမကုန္မယ့္ နည္းလမ္းေလးပါ။ မ်က္ႏွာမွာရွိတ့ဲ
အမည္းစက္ေတြကို ေစ်းႀကီးေပးၿပီး ကုသစရာမလို တ့ဲ နည္းလမ္း ေကာင္းေလးမို႔
myanmar local news မွ ျပန္လည္ မွ်ေ၀ေပးလိုက္တာပါ။
https://www.facebook.com/medicalarticlesforpeople?ref=hl
No comments:
Post a Comment